SIRikt 2014

26. – 30. 5. 2014

SIRikt 2014 - 26. – 30. 5. 2014

Boštjan Gorenc – Pižama

gost - Boštjan Gorenc - PižamaBoštjan Gorenc – Pižama je človek s črkami. Že od malih nog je zaljubljen v jezik. V soj odrskih žarometov je prvič stopil v gimnaziji, začel repati in vpisal študij angleščine.

Povezan je s stripom v Pilu, kratkimi zgodbami v Jokerju, urejanjem mladinskega leposlovja pri Mladinski knjigi. Prevedel je serije knjig o Kapitanu Gatniku, Gospodu Gnilcu, Pesem ledu in ognja, krive so zvezde ter roman Dobra znamenja, ki ga je zavihtel na Častno listo IBBY. Z Anžetom Tomićem ustvarjata podcast za legitimno preživljanje prostega časa Glave.

Poskušal se je v kranjskem Gledališču čez cesto. V študentskih letih ga je očarala gledališka improvizacija in leta 2010 je postal zmagovalec Improvizije, leta 2011 pa prve sezone impro TV na nacionalni televiziji.

Prve prave standuperske korake je naredil ob vključitvi Slovenije v EU s priložnostno stand up ekshibicijo. Leta 2011 je z Lucijo Ćirović odvodil Viktorje, med leti 2011 in 2013 pa je na Valu 202 valil smeh. Trenutno po odrih orje samostojne brazde s 50 odtenki  njive.

Njegov reperski ego si je vzel dopust. Sodeloval je z N’tokom, Valterapom in Trkajem; na državnem prvenstvu v freestylu je leta 2008 v ljubljanskih Križankah zmagal.

Več o njem in njegovem delu na:

Spletna stran

Twitter

Facebook

YouTube