SIRikt 2014

26. – 30. 5. 2014

SIRikt 2014 - 26. – 30. 5. 2014

Videokonferenčni dan

Oglejte si posnetke videokonferenčnega dne

Vabimo vas, da se nam v torek, 27. maja 2014, pridružite na videokonferenčnem dnevu Učencu naproti – SIRikt 2014.

Konferenca Učencu naproti, SIRikt 2014, prinaša spremembe tudi v največjo slovensko videokonferenco. Naproti bomo stopili učencem, dijakom, učiteljem in šolam. V ta namen smo povabili posebne goste, ki imajo mladim kaj zanimivega in poučnega povedati. Izmenjavali se bodo vsako polno uro, srečanje bo trajalo toliko, kot traja šolska ura, zato lahko pogovor glede na aktualnost in vsebino smiselno vključite v pouk.

Gostje bodo s kratko uvodno “malo drugačno” predstavitvijo razvneli našo radovednost. V osrednjem delu pa boste učenci in dijaki tisti, ki boste goste spraševali, z njimi izmenjali mnenja, stališča, se morda pošalili …

Učenci in dijaki, v torek, 27. maja 2014, boste samo dva klika oddaljeni od ljudi, ki ste jih izbrali. Z vami se bodo pogovarjali in delili izkušnje, kako so dosegli svoje izjemne rezultate in kateri so njihovi novi življenjski izzivi.

8.00-8.45
  • Matej Mohorič, zlati maturant (2013), mladinski svetovni prvak (2012) in svetovni prvak med mladimi kolesarji (2013). Več>>
9.00-9.45
  • Boštjan Gorenc Pižama, stand-up komik, prevajalec…. Več>>
10.00-10.45
  • prof. dr. Marko Mikuž, fizik, “soodkritelj” Higgsovega bozona, vodja slovenske CERN-ske skupine raziskovalcev. Več>>
11.00-11.45
  • Maja Keuc, pevka, študentka glasbe na prestižni glasbeni akademiji Codarts v Rotterdamu, uspešna evrovizijka. Več>>

Letos je pred nami še poseben izziv, saj se bodo gostje oglašali z različnih koncev Evrope. Ker so zelo dejavni in zasedeni, se lahko program še prilagodi, možni so tudi nepredvidljivi izzivi, povezani s povezavo na daljavo. Potrudili se bomo, da bo videokonferenčni dan potekal nemoteno in da bo izpolnil vaša pričakovanja. O morebitnih potrebnih spremembah v programu vas bomo pravočasno obvestili.

Kako boste sodelovali?

V živo preko videokonference (neposredni pogovor) ali preko prenosa na spletu (vprašanja postavljate preko tviterja na #sirikt).

 

Oglejte si vse posnetke videokonferenčnega dne ali povzetek iz štirih ur v tri minute:

Nagrade?

Knjižne nagrade Zavoda RS za šolstvo za sodelovanje na videokonferenci prejmejo:

  • OŠ Senovo za najbolj pestra vprašanja Mateju Mohoriču;
  • OŠ Trnovo za vprašanje, ki je spravilo v zadrego Boštjana Gorenca;
  • Stella Starman ‏@StellaStarman za tvitna vprašanja prof. dr. Marku Mikužu;
  • GESŠ Trbovlje za pevski nastop ob Maji Keuc.

Posebno priznanje dobi OŠ Senovo za najhitrejši odgovor na fizikalno-geografsko vprašanje, koliko časa potuje zvok od Ljubljane do Maribora.

Sodelujoče šole?

V videokonferenco so se v živo vključile naslednje šole:

Videokonferenco sta povezovala moderatorja Jaka Banko in Igor Lipovšek, oba ZRSS.

 

Obiskujte spletno stran www.sirikt.si, spremljajte nas na strani SIRikt Facebook, pridružite se Facebook skupini SIRikt, lahko pa nam po e-pošti na video@sirikt.si že pred srečanjem pošljete vaša vprašanja za goste.